Start Kadetske lige Srbije. Kadeti Mačve sutra dočekuju Grafičar iz Beograda
Kadetska liga Srbije startuje novu sezonu 2019/20. sutrašnjim mečevima, a u okviru 01.kola kadeti Mačve dočekuju ekipu Grafičara iz Beograda. Utakmica se igra na stadionu u Pocerskom Pričinoviću od 11 sati.

Trener kadeta Mačve, Slobodan Radojčić zadovoljan je zalaganjem igrača tokom višenedeljnih priprema i ističe da crvno-crni spremno dočekuju takmičenje u najvišem rangu. „S obzirom da smo novajlije u ovom rangu takmičenja, nismo imali puno vremena za odmor, jer nam je liga dugo trajala, a ovu sezonu Kadetska liga Srbije počinje dve nedelje ranije. Mi smo odradili sve po predviđenom planu priprema, odigrali nekoliko kontrolnih utakmica, tako da mislim da smo spremni i igrački i psihički za jedno ovako kvalitetno takmičenje. Očekujemo, s obzirom da igramo kod kuće, da odigramo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu i sezonu započnemo pobedom“, kaže trener Radojčić.
Raspored prvenstvenih utakmica Kadeta Mačve

Već u nedelju kadeti Mačve putuju sa ostalim selekcijama na Taru, gde će ekipa imati priliku da prođe još jednu fazu priprema. „Mi već nekoliko godina unazad, sa ostalim selekcijama Mačve odlazimo na pripreme na Taru, ove godine se desilo da ćemo to učiniti tokom prvenstva u Kadetskoj ligi, jer je startovalo 15-tak dana ranije. Momci će boraviti na Tari sedam dana i to vreme ćemo iskoristiti i za pripremu utakmice drugog kola, koju igramo u Beogradu sa ekipom Rada. U zajedničkom dogovoru sa domaćinom, sticajem okolnosti, pomerićemo meč za dva-tri dana i drugo kolo odigrati po povratku sa Tare,“ objašnjava Radojčić.

Mladi Šapčani u crveno-crnom dresu, godišta 2003. i 2004. tokom ove i naredne godine imaće priliku da svoj fudbalski talenat dokazuju u mečevima sa vršnjacima iz Crvene zvezde, Partizana, Teleoptika, Voždovca, Čukaričkog, Brodarca, Vojvodine, Rada i drugih klubova koji će novu takmičarsku sezonu 2019/20. biti u društvu 16 najboljih kadetskih ekipa u Srbiji.

pr Ana Acan