Mačvu zaustavio glavni arbitar
Blizu 2.000 posetilaca na tribinama stadiona Mačve tokom celog večerašnjeg meča između domaće Mačve i ekipe Radnika iz Surdulice negodovalo je na sudijske odluke Novice Anđelovskog. Šapčani su uspeli da zadrže prednost od 27.minuta kada je mrežu gostiju zatresao Nenad Jovanović uz asistenciju Slavka Marića, i pored sedam zutih i jednog crvenog kartona sve do 92.minuta susreta, kada Bojan Bojić Radnik dovodi do izjednačenja, nakon prethodno nedosuđenog očiglednog faula nad domaćim igračem Ašćerićem.

Šapčani su tokom celog meča bili dominantniji, konkretniji, stvarali šanse, ali treba napomenuti da je pre izjednačujućeg gola, sporna odluka sudije u 75.minutu kada zbog drugog žutog kartona Slavka Marića, crveno-crni ostaju sa igračem manje, znatno otežala nastavak meča domaćinu. U nadoknadi vremena javnu opomenu dobija i golman Puletić, a do kraja meča i Nikola Kovačević. Publika je veliko nezadovoljstvo pokazivala i kod oštrih startova gostiju koje sudija nije kažnjavao, pa su tako na drugoj strani upisana samo tri žuta kartona.

Šapčani tvrde da je večerašnje suđenje sramno za jedno superligaško takmičenje, srpski fudbal i elitni rang, kao i da je Mačva upravo od ovog sudije već nekoliko puta oštećena i na svom i na gostujućem terenu. A u današnjem meču od prvog sudijskog zvižduka, svima na stadionu je bila očigledna namera glavnog sudije Anđelovskog. Bura i nezadovoljstvo dugo se nisu stišali ni posle utakmice, jer su nezadovoljni navijači ostali ispred kapija stadiona Mačve.

Na tribinama u Šapcu i u ovom susretu je bila prisutna ogromna podrška navijača koji su želeli da pruže dodatnu energiju crveno-crnima koje je u ovom meču predvodio pomoćni trener Marko Mićović. Međutim, sve je to nadjačao najjači igrač na terenu u sudijskom dresu.