Obeležena klupska slava – Mala Gospojina
Fudbalski klub "Mačva" svoju krsnu slavu, Rođenje presvete Bogorodice – Malu Gospojinu, obeležio je danas u dobrom raspoloženju, a lomljenju slavskog kolača prisustvovali su članovi Uprave kluba, stručnog štaba i igrači, predstavnici Grada Šapca, prijatelji i saradnici.

"Kao i svake godine imamo brojne goste i na lep način obeležavamo klupsku slavu, a ovoga puta dodatni značaj u svemu daje i činjenica da je pre tačno 100 godina upravo na Malu Gospojinu, Mačva odigrala svoju prvu utakmicu. Stogodišnjicu kluba ćemo proslaviti uskoro kako ovaj jubilej I zaslužuje da bude obeležen, jednom prijateljskom utakmicom I propratnim stvarima koje idu uz jednu takvu svečanost, a na večerašnjoj utakmici nadamo se kao I svi naši navijači da ćemo imati razlog za još slavlja, jer je reč o veoma bitnoj prvenstvenoj utakmici za naš klub, kako bi zauzeli bolji položaj na tabeli”, rekao je predsednik Ivica Kralj.

Rukovodstvo kluba, stručni štab i igrači, ulažu ogroman trud i rad kako bi I u ovoj jubilarnoj godini, kada Mačva obeležava 100 godina postojanja, zabeležili nove sportske uspehe i da superligaško prvenstvo završe dobro pozicionirani u elitnom društvu 16 najboljih fudbalskih klubova u Srbiji.

Sveštenik Milan Pantelić koji je inače I član Uprave kluba istakao je da su rukovodstvo kluba I fudbaleri već postigli značajan uspeh, s obzirom na činjenicu da su uspeli da se zadrže u eliti I da vek postojanja Mačva proslavi kao superligaš, što je bila želja brojnih generacija.

“Zaista je želja svih u ovom gradu da Mačva bude stabilan superligaš I da nas u Srbiji predstavlja na najlepši mogući način, ali I u Evropi jednog dana. Važno je da ovakav klub ima I podmladak kako u igračkom kadru, tako I navijačkom, jer je od velikog značaja da se mladi interesuju za sport I da našu decu sklonimo sa ulice. Samo na taj način jačamo duh i telo naše dece, čime nam mlad naraštaj napreduje”, ističe Pantelić.

Predsednik Skupštine grada Šapca, Nemanja Pajić takođe je prisustvovao obeležavanju klupske slave. “Mačva upravo u ovim godinama kada obeležava vek postojanja beleži I najbolje rezultate u svojoj istoriji, što Grad Šabac posebno raduje. Želja svih nas je da ti uspesi u narednom periodu budu još veći”, naveo je Pajić.

Plasman u elitni rang takmičenja nakon 65. godina, polufinale Kupa Srbije nakon 30 godina, opstanak u superligaškom takmičenju istorijski su uspesi po kojima će klub i svi Šapčani pamtiti protekle tri godine, sa željom da se svake naredne godine napravi iskorak vise I na poboljšanju infrastrukture I u rezultatskom smislu.
pr Ana Acan