Šabačka Mačva sutra gostuje ekipi Crvene zvezde
Fudbaleri Mačve sutra nastavljaju takmičenje u superligaškom prvenstvu. U okviru 10. kola domaćeg šampionata Šapčani gostuju ekipi Crvene zvezde. Utakmica počinje u 19 časova. Na konferenciji za novinare u najavi kola, očekivanja od sutrašnjeg meča su izneli šef struke, Dragan Aničić i prvotimac Lazar Ivić.

Uspešan nastup u Kup takmičenju i plasman u osminu finala, fudbalerima Mačve je donelo i veliko samopouzdanje pa će tako u nastavak superligaškog takmičenja ući sa velikom motivacijom uprkos teškom rasporedu. Već sutra Šapčani će odmeriti snage sa ekipom Crvene zvezde, a kako je istakao šef struke crveno-crnih Dragan Aničić na konferenciji za novinare u najavi kola, ovo gostovanje je najteže u sezoni jer je protivnik prvak države i učesnik Lige šampiona sa najkvalitetnijim igračima u Srbiji.

„Ja nisam lud da pretim nešto, jer je u ovom trenutku razlika u kvalitetu između nas i njih velika, ali sigurno je da ne idemo tamo samo da se borimo i da statiramo. Pokušaćemo da iskoristimo svaku priliku koja nam se pruži na ovoj utakmici. Uvek postoji mogućnost da i bolja ekipa ima loš dan, pa da protivnik zabeleži dobar rezultat i da nije tako ja ne bih išao uopšte na utakmicu i trudim se da i kod svojih igrača usadim taj stav da protiv svakog može da se igra, da svako treba da se respektuje, ali i da moraš da poštuješ sebe.“

Defanzivni vezista Lazar Ivić ističe da Crvenoj zvezdi ne odlaze sa belom zastavom i da će pokušati da pruže kvalitetan otpor. „Naravno da je Zvezda najkvalitetnija ekipa u Srbiji i samim tim ovo je naše najteže gostovanje u ovoj sezoni. Ne predajemo se i probaćemo iz nekih naših šansi da napravimo nešto, kao što smo to radili u prošlosti. Naša ekipa nije kao ranije, dosta igrača koji su bili u Mačvi kada smo ranije igrali sa Crvenom zvezdom je otišlo, ali potrudićemo se da pokažemo kvalitet i u sutrašnjem meču.“

Zbog povrede u sastavu ekipe neće biti Igor Ristivojević, a zbog parnih kartona pravo učešća nema Miloš Adamović. Utakmica počinje u 19 časova, uz direktan prenos na Televiziji Arena sport.
pr Ana Acan