Šabačka Mačva u nedelju dočekuje Čukarički
U okviru 15. Kola Super lige Srbije šabačka Mačva dočekuje ekipu Čukaričkog. Utakmica se igra u nedelju, 03.novembra od 15 časova. Na konferenciji za novinare, očekivanja od meča izneli su šef struke crveno-crnih Dragan Aničić ii prvotimac Đorđe Šušnjar.

Naredni protivnik, ekipa Čukaričkog s pravom se nalazi u vrhu tabele uz Crvenu zvezdu, Partizan i Vojvodinu u društvu četiri najbolje ekipe u Srbiji, što znači da je pred nama još jedan izuzetno težak meč, naglasio je Aničić.

„Kada bih ja počeo da nabrajam sad odakle nam sve preti opasnost od njih, morao bih da naveden 20-tak igrača, tako da ću taj deo da preskočim. Radi se o organizovanom klubu koji planski radi i svake godine su sve bolji i jači i na njihovom primeru možete da vidite da u životu ne postoji slučajnost, svaki uspeh je produkt dobrog planskog rada. I pored toga što je protivnik u ovom trenutku za nas realno jak i što je favorit u ovom meču, nema odustajanja. Ja nisam od onih koji se unapred predaju. Pred ovu utakmicu, kao i pred svaku drugu postoji nada da možete da pobedite protivnika koji je realno jači, dokazivali smo to mnogo puta u prošlosti. U Šapcu na brojnim utakmicama i u ovom prvenstvu publika je mogla da vidi da smo jako blizu uspešnoj realizaciji i u prošloj utakmici na gostovanju smo bili jako blizu, ali mora i ta muka jednom da prođe. Očekujem zavidnu borbenost, da namučimo Čukarički i da pokušamo da napravimo dobar rezultat za nas. Pozvao bih publiku da dođu u velikom broju jer će imati prilikuda vidi kvalitetan fudbal, a ovom prilikom želim da se zahvalim navijačima na strpljenju koje pokazuju jer je retkost u Srbiji da ekipi ne ide, a da publika i dalje daje vetar u leđa. Zati ja osećam odgovornost, a nadam se i moji igrači i želimo da im pružimo bar delić radosti.“

Prvotimac Đorđe Šušnjar veruje da će uz podršku publike imati mogućnost da se na kvalitetan način suprostavi izuzetno jakom protivniku. „Igramo protiv jedne mnogo jake i dobro organizovane ekipe, što pokazuje njihovo mesto na tabeli, već godinama unazad imaju dobre rezultate. Mi smo u teškoj poziciji, ali smo svi borci i mislim da ćemo iz ovoga izaći jači. Požrtvovani smo, treniramo, dobro se pripremamo za svaki meč i mislim da jednom mora da krene, ne mogu kola da idu non-stop nizbrdo. To sve mora da se zaustavi i moramo početi da pobeđujemo, zaslužujemo bolje rezultate, izgaramo na svakom treningu i nevidim razlog zašto još uvek stojimo u mestu. Uz svo poštovanje ekipi Čukaričkog, mi ćemo dati svoj maksimum jer su nam bodovi preko potrebni. Publika nam ne okreće leđa ni u ovoj situaciji kada pored dobre igre ne pružamo i rezultat, nadam se da ćemo zajedno vratiti Mačvu na mesto koje zaslužuje.“

Blagajne na dan utakmice sa radom počinju u 13 sati, kada se otvaraju i kapije stadiona Mačve. Nakon ovog susreta, šabačka publika će imati priliku da sa tribina fudbalere Mačve bodri i u meču sa ekipom Vojvodine, koji se igra narednog vikenda.
pr Ana Acan