Omladinci i pioniri Mačve jesenji prvaci FSRZS
Jesenji deo prvenstva Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije, omladinci i pioniri Mačve završili su kao jesenji prvaci. Treneri obe selekcije, Dragoslav Kostić i Dejan Sarić zadovoljni su prikazanim igrama dečaka, njihovim zalaganjem na treninzima i kvalitetnom igrom u prvenstvenim utakmicama. Zanimljivo je da obe selekcije izuzetno dobra gol razlika drži na vrhu tabele u odnosu na drugoplasirane ekipe sa istim brojem bodova, što pokazuje da će nastavak takmičenja doneti mnogo izazova i veliku borbu kako bi se zadržala liderska pozicija i izborio plasman u elitni rang.

Omladinci Mačve u jesenjem delu Prve Omladinske lige FSRZS u proteklih 17 kola zabeležili su 15 pobeda i po jedan remi i poraz, sa gol razlikom 71:8 i osvojenih 46 bodova. Drugoplasirana ekipa sa istim kontom je Radnički iz Kragujevca, ali sa gol razlikom 57:12.

Dragoslav Kostić: „Moram napomenuti da je sezona bila dosta naporna za momke, od prvog kola su zaseli na čelo tabele i od tog momenta svaka utakmica je bila kao finale. Utakmice kod kuće smo dobijali relativno lako, ali utakmice na strani gde smo u većini slučajeva igrali na prirodnoj travi i veoma lošim terenima, dobijali smo sa dosta muke. Jedini poraz smo doživeli u Loznici i to se može svrstati u one dane kada ekipi ne ide ništa od noge. Prezadovoljan sam sa postignutim rezultatima, ali tek nas očekuju teške utakmice, naravno mislim na drugi deo prvenstva. Moram napomenuti da smo skoro celu polusezonu igrali bez možda i najvažnijeg igrača za nas, Zejića zbog teže povrede. Njegovim povratkom i sa još nekim pojačanjima, očekujem još jaču ekipu u drugom delu.“


Pioniri Mačve u jesenjem delu prvenstva „Kolubarsko-mačvanske“ lige FSRZS odigrali su 14 utakmica i zabeležili 11 pobeda, dva remija i jedan poraz. Sa gol razlikom 55:7 zauzimaju lidersku poziciju na tabeli sa osvojenih 35 bodova. Drugoplasirana ekipa Savacijuma ima 15 odigranih utakmica i 35 bodova.

Dejan Sarić: "„Moji pioniri u prvom delu jesenjeg prvenstva su zauzeli prvo mesto. Zadovoljan sam postignutim rezultatima i igrom koju su pružili u prvom jesenjem delu prvenstva. Bili smo veoma efikasni i golgeterski raspoloženi. Pokazali su raskošni talenat i želju za nadigravanjem i igrali su za gol više, što pokazuje i pozitivna gol razlika. Ne bih nikog posebno isticao jer su svi dali veliki doprinos u ostvarivanju cilja – osvajanja prvog mesta. Želimo da nastavimo u istom ritmu, a pauzu da iskoristimo da se pojačamo sa par igrača i da se što bolje pripremimo za prolećni deo prvenstva. Želimo da u junu završimo na prvom mestu. Hvala mojim momcima.“

Nastavak prvenstva za obe selekcije startuje u martu naredne godine, dok kadetsku selekciju Mačve koja se takmiči u elitnom rangu – Kadetskoj ligi Srbije, do pauze u prvenstvu očekuje još jedna utakmica. I pred ovim momcima je mnogo napornog rada, jer prolećni deo prvenstva donosi borbu za opstanak u najvišem rangu. Ova godina za kadete Mačve ostaće upamćena po velikom uspehu zabeleženom na Sportskom takmičenju mladih u Ankoni, gde su kao jedini predstavnici Srbije i grada Šapca osvojili bronzanu medalju. Na proleće ovi momci će sa velikim žarom grabiti ka sredini tabele najvišeg ranga takmičenja i dati svoj maksimum kako bi i narednu sezonu kadetska selekcija crveno-crnih zadržala mesto u elitnom rangu takmičenja.
pr Ana Acan