Pobeda Mačve na prolećnoj premijeri
Na startu prolećnog dela prvenstva Linglong Super lige Srbije, šabačka Mačva je slavila pred svojom publikom. U utakmici 21. kola domaćeg šampionata, crveno-crni su savladali ekipu Rada rezultatom 1:0. Pogodak je postigao Branislav Marković u 12.minutu susreta, uz asistenciju Nikole Milinkovića.

Nakon dvomesečne pauze, šabačka publika je i ovoga puta u velikom broju ispunila tribine i bila prava podrška fudbalerima Mačve u utakmici koja ima veliki značaj za crveno-crne. Večerašnja pobeda donela je važne bodove Šapčanima i pomak sa dna tabele.

Dragan Aničić: „Mogu da kažem jedno veliko bravo za moje momke. Imali smo gomilu problema pred ovu utakmicu, Adamović zbog kartona, Šušnjar zbog povrede, zatim za Obrovca nismo znali da li će biti u sastavu ili ne, Mihajlović i Zukanović takođe povređeni. U prvom delu smo igrali dosta dobro i imali priliku da možda i ranije rešimo utakmicu, da damo još jedan gol i da sve bude mnogo mirnije. Drugo poluvreme obeležila je naša odlična odbrana, ne panična nego dobro organizovana i mislim da smo zasluženo pobedili. Ima još dosta da se igra, pokušaćemo da nastavimo sve ovako, da igramo borbeno i agresivno.“

Marko Mićović: „Mi smo znali da nas čeka težak meč u Šapcu. Pribojavali smo se onoga što nam se i desilo. Znali smo da će biti situacije brzog napada i na taj način smo i primili gol. Što se tiče moje ekipe, želeo bih da čestitam momcima, borili su se, mislim da nismo danas imali sreće, bilo je situacija kada smo mogli da ugrozimo gol Mačve, ali to ne umanjuje pobedu protivnika. Ostaje nam da se borimo i da u narednoj utakmici pokušamo da osvojimo bodove. Mislim da nismo zaslužili da izgubimo, ali ponoviću, ne umanjem pobedu Mačve. Želim da pohvalim ambijent u Šapcu, ovo je fudbalski grad i uvek je lepo igrati u Šapcu. Ovaj klub, kao i Rad zaslužuje da igra u Super ligi.“

Mačva: Živković (g), Pejović (k), Dukić (Stanojević od 68.min), Tošić, Ristivojević, Jovanović, Božić (Obrovac od 73.min), Milinković (Mijailović od 92.min), Marković, Ivić, Gigić. Žuti kartoni: Ivić 22, Božić 36, Ristivojević 64 i Milinković 82.min.

Rad: Marković (g), Petrović, Tanasijević, Lazarević, Milošević, Perendija, Jovanović, Busnić, Kaluđerović (Trifunović od 78.min), Kasalica (Riznić od 87.min), Ilić (Živković od 67.min). Žuti kartoni: Lazarević 03, Kasalica 45 i Milošević 85.min.

U narednom, 22. kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva gostuje ekipi Radnika u Surdulici.
pr Ana Acan