Mačvi poništen gol, minimalac za TSC
Stadion Mačve večeras je ponovo bio poligon za obuku sudije, zbog čijeg neznanja šabački superligaš i u ovom meču ostaje bez zasluženih bodova, koji su u ovom trenutku Šapčanima preko potrebni. Svojim sudijskim odlukama u današnjoj utakmici glavni arbitar Đorđe Maksimović osramotio je Fudbalski savez Srbije koji mu je ukazao poverenje delegirajući ga za elitni rang fudbalskog takmičenja. Njegova nestručnost poniženje je i za sudije Milovana Ristića i Dalibora Đurđevića jer su bili pomoćnici glavnom arbitru koji nije dorastao sudijskom pozivu.

Jaka kiša, a potom i sneg nisu sprečili brojne posetioce da do poslednjeg minuta sa tribina bodre fudbalere Mačve. Navijači su najpre negodovali zbog igranja rukom kod prijema lopte Janka Tumbasevića koji iz te akcije i postiže gol za TSC u 28.minutu.

Nezadovoljstvo publike eskaliralo je u 71.minutu kada je glavni sudija Maksimović poništio gol Nikole Milinkovića. Najpre je golman TSC-a, Nenad Filipović braneći svoju mrežu, pao preko svog igrača, ispustio loptu, fudbaleri Mačve su nastavili akciju, centrirali i postigli gol, a sudijska pištaljka ni tada se nije oglasila. Nakon nekoliko minuta ukazivanja pomoći golmanu Filipoviću, lopta je pripala gostima. Povici sa tribina revoltiranih navijača orili su se stadionom, koji su tražili od fudbalera Mačve da napuste teren zbog sramnih odluka glavnog sudije. Međutim to nisu maniri fudbalera Mačve i utakmicu su odigrali do kraja.

Na konferenciji za novinare šef struke crveno-crnih Dragan Aničić kao i nakon prošle utakmice u Surdulici nije želeo da komentariše i analizira meč.
Dragan Aničić: „Zoltan i njegovi momci su jako korektni i sa te strane im čestitam na pobedi i borbi, međutim ponavljaju se neke stvari svake nedelje, evo večeras kao i na prošloj utakmici i sve dok se ove stvari budu ponavljale ja neću komentarisati utakmice i to je najblaže što mogu da učinim. Kad budemo mogli da izađemo na teren i kad budemo imali iste uslove kao protivnička ekipa onda ću moći da analiziram nešto i da pričam o fudbalu. Ne želim da koristim neke teže reči, ali nemam više šta da kažem.“

Sabo Zoltan: „Danas je viđena možda ne tako lepa, ali borbena utakmica i Mačva je pokazala da je u dobroj formi, da je dobro počela ovo prolećno prvenstvo i sigurno sa puno samopouzdanja je ušla u utakmicu. Mi smo uspeli da ostvarimo prvu pobedu u ovom delu prvenstva, ali mogu reći da je bila jedna ravnopravna utakmica, sa šansama na obe strane. Možda smo mogli da zabeležimo i ubedljiviju pobedu, ali golman Mačve je sjajno branio. Kolegi Aničiću želim puno sreće u nastavku prvenstva.“

Mačva: Živković (g), Pejović (k), Ilić, Marić, Obrovac (Božić od 46.min), Milinković (Gigić od 79.min), Marković, Mijailović, Zukanović, Ristivojević i Adamović. Žuti kartoni: Ristivojević 28, Milinković 28, Obrovac 33 i Mijailović 88.min.

TSC: Filipović (g-k), Varga, Tumbasević,Milićević, Silađi (Đurić od 77.min), Zec, Ponjević, Antonić, Babić, Arsenijević (Grabež od 90+2min.) i Lukić. Žuti kartoni: Ponjević 25, Tumbasević 45 i Tomanović 69.min.
U narednom, 24.kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva gostuje ekipi Proletera u Novom Sadu. Utakmica se igra u nedelju, 01.marta od 16 časova.