Mačva u subotu dočekuje Crvenu zvezdu
Šabačka publika je spremna da na stadionu Mačve u subotu priredi novi praznik fudbala I nezaboravnu atmosferu, po čemu je već poznata široj fudbalskoj javnosti. Interesovanje za utakmicu 25.kola Linglong Tire Super lige Srbije između šabačke Mačve i Crvene zvezde je izuzetno veliko, a za novi sportski izazov spremni su i u taboru crveno-crnih. Utakmca se igra od 16 časova, uz drektan prenos kamerama TV Arena sport.

Na konferenciji za novinare šef struke, Dragan Aničić i prvotimci Branko Mihajlović i Petar Gigić izneli su očekivanja od narednog meča. Svi ljubitelji fudbala u Šapcu nadaju se da će i vremenski uslovi biti povoljni za igru, kako bi i ovaj susret ostao upamćen po izuzetno velikoj poseti, što je bio slučaj i prethodnih sezona.

Dragan Aničić: “U utakmicama kada dočekujemo Crvenu zvezdu ili Partizan, svi uživaju – publika, novinari, igrači, samo trenera uvek boli glava, jer realno, morate da se suprostavite protivniku koji je mnogo jači od vas. Mnogi kažu da u ovakvim utakmicama igrači treba da se opuste, jer nemaju šta da izgube, međutim ja to ne gledam na taj način, uvek imate za šta da se borite, šta da izgubite i šta da dobijete. Nije najpametnije da pretimo, jer kada naljutite takve ekipe može da bude loše po vas. Ali uvek postoji način da im se suprostavite. Crvena zvezda ima onaj tenk ispred stadiona I u nekom figurativnom smislu oni su kao klub tenk za nas, a mi smo realno goloruki. Retko se dešava da goloruk može da savlada onog ko je u tenku, ali se dešava. Treba strpljenja, pameti i da prevaziđemo naše objektivne mogućnosti u ovom trenutku, da damo iznad maksimuma. Već smo pokazivali u prošlosti da možemo da iznenadimo i Crvenu zvezdu i Partizan. Trebaće nam i mnogo sreće. Oni su dolaskom novog trenera dobili novi impuls, sigurno je da on ima veliki motiv da pokaže da zaslužuje da bude trener Crvene zvezde i sigurno je doneo novu energiju u klub, kao i dolazak tri mlada igrača u ekipu. Oni su sada jedan dobar spoj mladosti i iskustva i trenutno su najjači u Srbiji. Mi moramo da se borimo za svaki bod, gol, aut, ali vidi se veliki pomak i nadam se da ćemo i u subotu pokazati da rastemo iz meča u meč i da ćemo uz veliko zalaganje igrača kao i podršku naše brojne publike uspeti da odigramo kvalitetnu partiju.”

Branko Mihajlović: “Ja verujem da nam ne treba neki poseban motiv za ovakvu utakmicu, siguran sam da su svi spremni I da jedva čekaju utakmicu. Svesni smo bodovne razlike I da je Crvena zvezda favorit, ali svakako nama niko ne može da oduzme nadu I želju. Tako da smo spremni da kada izađemo na teren pokažemo pravo lice I damo svoj maksimum.

Petar Gigić: “Svi kažu da su ovakvi susreti najlepši, ali za igrače nisu I najlakši jer smo trenutno u nezavidnoj rezultatskoj situaciji, mežutim ja sam optimista I mislim da ukoliko budemo ponavljali stvari iz prethodnih nekoliko utakmica, da imamo pravo da se nadamo I da možemo ostvariti povoljan rezultat. Pozivam ovom prilikom publiku da u što većem broju ispune tribie, da Šapčani budu uz svoj gradski klub, jer nam je u ovom periodu, njihova energija i podrška od velikog značaja.”

Zbog parnih kartona pravo nastupa nema Filip Božić, a zbog povrede neizvesno je još uvek učešće Branislava Markovića, kao i Đorđa Šušnjara.

Prodaja ulaznica za subotnji meč sa ekipom Crvene zvezde počeće na dan utakmice, 07.marta od 09 sati na tri blagajne na stadionu FK Mačva u Šapcu. Za istočnu tribinu, gde će biti smešteni navijači Crvene zvezde, karte se kupuju na blagajni koja će biti smeštena na Istočnom sektoru.
Cena ulaznica: Jug 400 dinara, Istok 500 i Zapad 1.000 dinara. Sezonske karte važe i za ovaj meč.Ulaz je besplatan samo za decu mlađu od 10 godina, dok svi ostali posetioci plaćaju ulaz. Napominjemo da po propozicijama superligaškog takmičenja, deca do 16 godina utakmici mogu prisustvovati samo u pratnji punoletne osobe. Zbog ograničenog broja mesta na Zapadnoj tribini, svako sedište u ovom sektoru mora imati ulaznicu.

Predstavnici medija zainteresovani za izveštavanje sa utakmice zaključno sa petkom, 06.martom mogu poslati zahtev za akreditaciju na e-mail pr@fkmacva.com ili ana.acan@gmail.com. Naglašavamo da je u zahtevu potrebno naznačiti broj lične karte ili pasoša.

S obzirom da je reč o utakmici visokog rizika, apel svim posetiocima, da poštuju uputstva pripadnika policije i redarske službe, kao i da na utakmicu dođu ranije, kako bi se izbegle gužve i zastoji na ulazima. Kapije stadiona Mačve otvaraju se u 14:00h. Ulice oko stadiona na dan utakmice biće zatvorene za saobraćaj, zbog čega se mole građani da svoje automobile ne parkiraju u tom delu grada.
pr Ana Acan