Mačva poražena od Crvene zvezde
Utakmica 25. kola Super lige Srbije između šabačke Mačve i Crvene zvezde završena je rezultatom 0:3. U listu strelaca crveno-belih upisao se Ben u 18. i 31.minutu, dok je treći gol postigao Srđan Babić u 37.minutu susreta.

Dragan Aničić: „Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, bili su mnogo bolji od nas, u krajnjoj liniji, mnogo su bolja ekipa to se vidi golim okom. Ono što nije bilo dobro danas u našoj igri je činjenica da nije postojalo ni A od agresivnosti. Mi smo poznati po agresivnoj igri i ako želimo da napravimo nešto, moramo da budemo agresivniji. Protivnik može da bude bolji od nas, ali ne može da bude agresivniji i da ima veću želju. Danas je to kod nas izostalo i praktično prvo poluvreme mi nismo ni bili prisutni na terenu. Tri gola za 45 minuta, to ne može da stigne mnogo ozbiljnija ekipa od nas. U drugom poluvremenu smo, smo donekle uspostavili neku ravnotežu i na kraju rezultat je realan. Okrećemo se sledećim utakmicama, a Crvenoj zvezdi želim da nastavi ovako i u nastavku prvenstva.“

Dejan Stanković: „Zahvalio bih se Mačvi na gostoprimstvu i Aniki na dobrom protivniku. Ovo je bila jedna dobra takmičarska utakmica, moji momci su u meč ušli dosta dobro, jedan pravi pristup što se moglo i videti. Dosta oduzetih dugih lopti, dosta direktne igre, centaršuteva, igrali smo sa dva špica i tako su golovi i došli. Zahvaljum se našim navijačima što nas prate u stopu, što su uz nas i pozivam sve na 75.rođendan Crvene zvezde sledeću utakmicu na Marakani.“

Mačva: Živković (g), Pejović (k), Jovanović, Ristivojević, Tošić, Ivić, Ilić Mihajlović 46), Dukić (Zukanović 64), Adamović, Milinković (Obrovac 71), Gigić. Žuti kartoni: Tošić 26. i Ivić 54.min.

Crvena zvezda: Borjan (g-k), Gobeljić, Pankov, Babić, Degenek, Petrović, Nikolić (Jovičić 58), Gavrić (Simić 71), Ben, Tomane (Garsija 77), Pavkov.
Žuti kartoni: Pavkov 29.min.

U narednom kolu šabačka Mačva gostuje Radničkom u Nišu. Utakmica se igra 14.marta od 16 časova.
pr Ana Acan
fotografije Dejan Rafailović i FK Mačva