Mačva sutra dočekuje ekipu Voždovca
Nakon gotovo dva i po meseca pauze u prvenstvu uslovljene epidemijom koronavirusa ovog vikenda se nastavlja domaći šampionat. Sve utakmice 27.kola Super lige Srbije igraju se bez prisusutva publike i pod posebnim preventivnim i zaštitnim merama. Šapčani u nedelju, 31.maja dočekuju ekipu Voždovca, a utakmica se igra od 19:30 časova uz direktan prenos Televizije Arena sport.

Šef stručnog štaba šabačke Mačve, Dragan Aničić kaže da su momci spremni za sutrašnji meč i bez obzira što utakmice nemaju rezultatski značaj, sigurno je da će i u preostala četiri meča imperativ biti pobeda.

„Nikada nisam bio u ovakvoj situaciji, kao i sve moje kolege, da imamo ovako dugu pauzu, ali to nije alibi za lošu igru i zato ćemo pokušati da odigramo jednu dobru utakmicu protiv izuzetno kvalitetne ekipe i da zabeležimo pobedu. Svakako da ćemo ove četiri utakmice, s obzirom da nemamo rezultatski pritisak, iskoristiti da probamo i neke igrače, da podelimo minutažu ravnopravno, jer evo gledajte i nemačku ligu, igrači se često povređuju. Pokušaćemo da izbegnemo povrede i da što spremniji dočekamo početak novih priprema. Nažalost ima i igrača sa povredama, Šušnjar i Đoković već duže vreme vuku povrede, kao i Marić i Marković, ali verujem da će i oni uskoro ponovo biti u sastavu.“

Odluka nadležnih da se 27. kolo superligaškog prvenstva održi pred praznim tribinama i uz posebne preventivne mere koje uključuju obavezno nošenje zaštitnih maski na stadionu, donete su u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika na ovom sportskom događaju i sprečavanja širenja virusa Kovid-19.
pr Ana Acan