FK Mačva obeležio klupsku slavu – Malu Gospojinu
Fudbalski klub Mačva danas je lomljenjem slavskog kolača obeležio svoju slavu - Rođenje Presvete Bogorodice, Malu Gospojinu. Na ovaj praznik pre tačno 101. godinu, na stadionu FK Mačva, tadašnjem Kasarskom polju, odigrana je prva utakmica.

Gost Šapcana bio je "Srpski sport klub" iz Velike Mitrovice. U vreme utakmice, kako kažu bilo je kao u košnici, da je čak i čuveni Šabački vašar utihnuo. Pred 2.000 gledalaca i pored poraza od 2:4, Mačvanci nisu razočarali. Do duboko u vašarsku noć, pričalo se samo o Mačvi i njenim igračima, koji su igrali u sastavu: Dragi Šumanac (Boža Mitrović), Dane Nikolić, Mile Šiljaković, Baća Nikolić, Sergej Jernjev, Dragoslav Vasić, Ljubiša Vojić, Dragan Nikolić, Nina Nikolić (kapiten), Dragoslav Nikolić i Nikola Topalović.

Tako je na Malu Gospojinu, daleke 1919. sa Kasarskog polja, krenula fudbalska lopta i nikada se nije zaustavila. Na zelenom polju Mačva je imala mnogo velikih trenutaka, na kojima joj mogu pozavideti klubovi iz mnogo većih gradova. Pored urođene volje da uvek bude među prvima, fudbalere Mačve je uvek krasila tehnički doterana igra.

Predsednik Skupštine FK Mačva, Dragojlo Lazić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da grad Šabac može da se pohvali fudbalskim klubom koji ima stogodišnju tradiciju i nadu da Mačva i u narednim godinama biti deo elite.
„Kao i za svaku Gospojinu okupili smo se u klupskim prostorijama da obeležimo slavu FK Mačva, koja je osnovana pre tačno 101 godinu. Pre četiri godine smo ostvarili plasman u Super ligu i nadamo s edaćemo na radost svih Šapčana zadržati taj status i biti u društvu najboljih fudbalskih klubova u Srbiji.“

Član Uprave FK Mačva, sveštenik Milan Pantelić, svim vernicima, navijačima i kolektivu kluba, čestitao je današnji praznik.

„Rezultati za ovih 101. godinu su veliki i nadam se da će FK Mačva uspeti da opstane u ovom rangu, jer Grad Šabac i okolina zaslužuju da imaju jedan takav klub, koji će biti primer deci i omladini, da napreduje i dostigne još veće rezultate. Nadamo s eda će Mačva okupiti što veći broj uglednih ljudi, koji će pomoći klubu da u ovom teškom vremenu pandemije pomognu, kako bi isplivao iz svake poteškoće i sačuvao status superligaša. Danas smo se pomolili da Presveta Bogorodica bude kao i do sada zaštitnica kluba.“
Pr Ana Acan