Mačva poražena od Voždovca
U utakmici 10.kola domaćeg šampionata, šabačka Mačva je poražena od ekipe Voždovca, rezultatom 0:2 (0:0). Golove za goste postigli su Marko Putinčanin u 60. i Justas Lasickas u 64.minutu susreta.

Dragan Aničić: „Današnja igra mojih momaka je bila u većem delu utakmice dobra. Imali smo nekoliko šansi i dobrih situacija, koje moraju da se reše, da se ne vraćam na neke sporne situacije, jer ima to ko gleda i ko odlučuje. Trenutak nepažnje i jedna situacija na koju smo i pre utakmice skretali pažnju i na poluvremenu i mi iz nje primimo gol, to je jedan detalj koji bih mogao da zamerim mojim igračima. Moramo da držimo u tim situacijama koncentraciju duže, pogotovo protiv ovakvih ekipa koje teže pas igri, pojavljivanju veznih u dubinu. Nismo to iskontrolisali i nažalost epilog je ovakav.

Jovan Damjanović: „Očekivali smo neugodno gostovanje to se i videlo u prvom poluvremenu gde jednostavno nismo nalazili put do gola, imali smo kontrolu ali jednostavno sve je bilo zatvoreno, bili smo malo statični i nisam zadovoljan kako smo izgledali u prvom delu susreta. Nismo prepoznavali stvari koje radi Mačva, ali na poluvremenu smo to iskorigovali. U drugom delu bili smo dosta dobri, igrali smo naš fudbal koji pokazujemo u poslednje vreme tako da generalno moram da budem zadovoljan, ali sam početak mi se nije svideo i tu je Mačva napravila nekoliko neugodnih šansi.“

Mačva: Gordić (g), Pejović (k) – Zukanović od 66.min, Ivić, Pešić, Ortiz (Šušnjar 78), Marković, Dabić, Mijailović, Ristivojević, Adamović i Božić (Obrovac 61). Žuti kartoni: Ristivojević 48, Obrovac 68. i Mijailović 88.min.

Voždovac: Preković (g), Milović, Milosavljević (Nišić 55), Stojčev (milojević 85), Gajić, Putinčanin, Vujnović (Stoisavljević 85), Ajdinović (Đorić 74), Živković, Stanković i Pantović (Lasickas 55). Žuti kartoni: Milović 45 i Gajić 71.min.

U narednom, 11.kolu Super lige Srbije, Šapčani gostuju u Lučanima, ekipi Mladosti.
Pr Ana Acan