Mačva poražena od Napretka
U okviru 12.kola Linglong Tire Super lige Srbije, šabačka Mačva je poražena od Napretka iz Kruševca rezultatom 1:2 (0:2).

Napredak je poveo golovima Miloša Mijića u 12. minutu i 30. iz penala, a gol za Mačvu postigao je Miloš Adamović u 58. minutu sa bele tačke. Pri rezultatu 1:2, beleži se sporna situacija, Mačva postiže gol za izjednačenje, glavni arbitar pokazuje na centar i kada su igrači već bili spremni za nastavak, glavni sudija Zoran Široki gol poništava. Obe ekipe meč su završile sa po desetoricom igrača. Najpre je u 58. minutu isključen igrač Napretka, Jovan Marinković, dok je u nadoknadi vremena crveni karton dobio fudbaler Mačve, Miroljub Pešić.

Dragan Aničić: “Mi opet imamo problem koji nas prati praktično od prvog šuta. Kada primimo gol, neke stvari moraju da se drugačije odvijaju. U drugom poluvremenu smo apsolutno kontrolisali utakmicu i ne mogu da tvrdim, moraću da pogledam snimak, da vidim šta se to desilo kod našeg drugog gola koji je prvo priznat, pa onda poništen. Malo je simptomatično da se tako neke stvari uvek ponavljaju na našu štetu. Na kraju moram da pohvalim moje igrače koji uprkos svim problemima sa kojima smo suočeni, borili su se. Klub mora da se transformiše, došlo je do promene vlasti u Šapcu i iskreno ja očekujem da sada već od sledeće nedelje vidim neke promene i u klubu i ako ne mogu da promene ništa drugo, neka onda bar za početak promene trenera. Osuđeni smo sami na sebe, a tako jedan klub u Super ligi ne može da funkcioniše.“

Goran Stevanović: „Da neko ne zna koje mesto zauzimamo na tabeli i mi i Mačva, prevario bi se u proceni. Ovo je bila sjajna utakmica, puna ritma, svi smo imali po poluvreme. Mi smo dobro ušli u utakmicu, kontrolisali smo igru, mogli smo i ranije da rešimo utakmicu, ali Mačva je imala šansu glavom, mi takođe stopostotnu šansu, jedan na jedan. Međutim, drugo poluvreme znao sam da će Mačva da reskira, mi smo neiskusno prihvatili njihovo ubacivanje u šesnaesterac i tu su nastali naši problemi. Bilo je duela, nervoze i šteta što nije bilo publike, mislim da bi uživali u ovakvom meču.“

Mačva: Gordić (G), Pejović (Tripković 79.), Ivić, Pešić, Ortiz, Dabić, Mijailović, Dukić (Obrovac 46.), Zukanović (Šušnjar 85), Adamović, Knežević. Žuti kartoni: Pejović 23, Babić 29, Adamović 35, Obrovac 64 i Zukanović 76. Crveni karton: Pešić 95.min.

Napredak: Ostojić (G), Milovanović, Marinković, Kostić, Milunović, Mršić, Kočić (Milošev 70.), Mijić (Ćuković 85.), Spremo (Lukić 60.), Marjanović, Leković. Žuti kartoni: Mršić 71, Marjanović 88, Milovanović 90. i Kostić 90.min. Crveni karton: Marinković 57.min (drugi žuti).

U narednom 13. kolu, Šapčani gostuju ekipi Partizana.
Pr Ana Acan