MAČVA STARTOVALA MOTORE
Fudbalski klub Mačva počeo je pripreme za narednu sezonu u Prvoj ligi Srbije koja startuje 07. avgusta. Prozivka je organizovana u svlačionici seniorskog tima, na kojoj su se predsednik Upravnog odbora kluba Dragojlo Lazić i šef stručnog štaba crveno-crnih Boris Savić obratili prisutnim igračima. Na prozivci Fudbalskog kluba Mačva bilo je prisutno 24 igrača.

Prvi trening održan je danas od 18 h na veštačkom terenu. Narednih dana treninzi će se odvijati na glavnom terenu, pomoćnom terenu sa veštačkom travom i na gradskom stadionu. Za sutra je planirano testiranje igrača.

Borisu Saviću će u radu pomagati pomoćni treneri Goran Vuković i Filip Pejović.

Kako je predsednik kluba Lazić rekao, pripreme će do 15.jula biti održane u Šapcu, a onda ekipa ide na Zlatibor gde će prema planu provesti 10 dana. Ekipa bi trebalo krajem jula da se vrati u Šabac gde će obaviti završne pripreme za prvenstvo koje počinje 07.avgusta. U 1.kolu PLS Mačva će biti domaćin ekipi Budućnosti iz Dobanovaca.

Predsednik kluba Dragojlo Lazić:
- "Imamo mladu ekipu, ja mislim da to neće biti minus već može da bude samo kvalitet. Pošto ja volim mlade igrače, mislim da mladost donosi jednu ambiciju, energiju, motivaciju a iz toga moraju da proisteknu i dobri rezultati. Naravno, moramo imati malo strpljenja i svim ovim momcima pogotovo ovima koji su prešli iz omladinskog pogona u prvi tim moram da kažem, da ne polete brzo, da znaju da ima još vremena da se formiraju kao igrači a posle toga će biti već neka druga priča. Samo dobar rad i pošten odnos prema klubu mora da da dobre rezultate."

Boris Savić, šef stručnog štaba crveno-crnih:
-"Kao što je primetno, imamo dosta mladih igrača, rekli smo da ćemo dati priliku da se dokažu mladi igrači koji su igrali za prvi tim i za omladinsku selekciju prošle sezone, imamo u planu dovođenje nekih pojačanja, sa nekima smo razgovarali neki su i došli, ali otom-potom. Što se tiče plana, planiramo da u Šapcu treniramo do 15.jula, da bi otišli posle toga na Zlatibor, gde bi igrali tzv. prijateljske trening utakmice i onda se vraćamo u Šabac.
Kad je situacija kakva jeste, kad se ispadne iz najvišeg ranga, najbitnija stvar je da se stabilizujemo i da budemo svesni situacije u kojoj se nalazimo. Ono što je sigurno, da ja kao trener imam ideju i daću sve od sebe da ovim momcima usadim u glavu napadačku orijentaciju, da probamo da igramo na gol više, sa dosta rizika i nadam se da će da će nam to doneti rezultat i da će publika biti zadovoljna."

PR Zoran Divljaković