OPTIMIZAM PRED START PRVENSTVA
Takmičenje u Prvoj ligi Srbije za Mačvu startuje u subotu od 20,00 časova, utakmicom u Šapcu protiv Budućnosti iz Dobanovaca, a rukovodstvo, stručni štab i igrači uz mnogo optimizma ulaze u novu sezonu.

Ekipa je pretrpela značajne izmene. Novi tim Mačve koji je znatno podmlađen i možda je jedan od najmlađih u ligi, predstavljen je danas na konferenciji za medije.

Prisutnima se najpre obratio predsednik kluba Dragojlo Lazić, ističući da je Mačva u prethodnom periodu imala zadatak da se pre svega finansijski konsoliduje i da je opredeljenje kluba da se maksimalno iskoriste potencijali omladinske škole i formiranje mladog tima.

-"Ponosan sam što smo sa čak devet igrača iz naše omladinske škole potpisali profesionalne ugovore, vratili smo i neke momke koji su ponikli u Mačvi. Angažovali smo igrače koji su se potvrdili i kao fudbaleri i kao ljudi i ne sumnjamo da će pružiti maksimum na svakom meču" - naglasio je predsednik kluba Dragojlo Lazić.

Ne svrstavaju Šapčani sebe među favorite, ali su spremni da iskorsite svaku priliku za povratak u elitu.

Predstavljen je i stručni štab, na čijem je čelu Boris Savić a njegovi pomoćnici biće Goran Vuković i Filip Pejović, doskorašnji kapiten Mačve. Savić je istakao dobar rad igrača u prethodnom periodu i osvrnuo se na prvog protivnika Budućnost iz Dobanovaca.

-"Prema najavama iz drugih klubova, bar deset govori o borbi za Super ligu. Iskreno, mislim da to nije realno, ali svako ima pravo da vidi svoju šansu. Stvorili smo mlad tim, uz nekoliko iskusnih igrača, u nekim pripremnim utakmicama u ekipi smo imali 7-8 bonus igrača. Momci su radili kvalitetno, nemam zamerke i zato verujem da možemo uraditi nešto dobro i začajno u predstojećoj sezoni - rekao je trener Boris Savić.

"Budućnost je jako iskusna ekipa, koja je prošle godine bila u gornjem delu tabele, ima dosta iskusnih igrača, nekolicina njih je već duže vreme na okupu, to je specifičan tim koji sigurno na početku sezone želi da otvori dobro, ali i mi imamo želju da pobedimo, da se dobro predstavimo."

Ovom prilikom je naglašeno da je čak devet igrača omladinske škole potpisalo svoje prve profesionalne ugovore sa klubom: Mladen Samurović, Nikola Subotić, Ognjen Mijailović, Slobodan Sladojević, Vladimir Jovanović, Filip Samurović, Ognjen Ristanović, Nemanja Stevanović i Stefan Trimanović.

Povratnici u ekipu su: Đorđe Belić, vezni igrač (Loznica), Marko Jevtić, štoper (Javor Matis) i Mladen Mićanović, vezni igrač (Radnički SM).

Novajlije u dresu šabačkog prvoligaša su: Strahinja Manojlović, golman i Kristijan Tojčić, štoper (Zvijezda 09), Savo Arambašić, bočni napadač (Metalac), Lazar Marjanović, bočni napadač (Grafičar), Aleksandar Popović, desni bek (Studentski grad) i Slavko Radovanović, desni bek (Radnički 1912 Sombor).

Miloš Adamović će kao kapiten predvoditi novi tim Mačve u nastupajućoj sezoni a za mesto u timu konkurisaće 22 licencirana igrača. Klub je u odnosu na prošlu sezonu napustilo 17 igrača. Lazar Marjanović, novajlija u timu, sa nestrpljenjem očekuje utakmicu 1.kola:

-"Otvaramo sezonu pred našom publikom, želimo to da iskoristimo na najbolji mogući način i osvojimo prva tri boda u novoj sezoni. Respektujemo ekipu Budućnosti, koja je sigurno iskusnija od nas i verovatno će i oni želeti da sezonu otvore na najbolji mogući način ali mi igramo na svom terenu i preuzeo bih ulogu favorita i mislim da ćemo to i opravdati."

PR FK Mačva Zoran Divljaković