Boris Savić: Kako zadržati priključak
Navijači Mačve mogu da budu zadovoljni. Izuzetno podmlađena ekipa u crno-crvenoj opremi, pod stručnim nadzorom isto tako mladih trenera, ove jeseni pruža zavidne igre i ostvaruje rezultate koji prevazilaze startne ambicije. Iza toga, pre svih, stoji tridesettrogodišnji šef stručnog štaba Boris Savić, koji je, sa saradnicima uspeo da "sklopi kockice" i ubrzano uigra tim u kojem je često, vrlo često više od pola takozvanih bonus igrača:

-"Generalno, obzirom na unapred zacrtane ciljeve i mladu ekipu, možemo da budemo prezadovoljni. Veliki broj mladih igrača je napredovao i dokazao da ima kvalitet za ovaj rang takmičenja. Čak se i neki iz "drugog plana" nameću za mesto u startnoj postavi. Sve je to plod dobre atmosfere i discipline a pre svega kvalitetnog i napornog rada. To ne znači da sada treba da stanemo, naprotiv treba da radimo još više. Svi su se mogli uveriti da smo sredina u kojoj nema privilegovanih i u kojoj svi dobijaju prave prilike. Istovremeno, za sve koji ne žele da se povinuju oštrim pravilima i pružaju 300% u ispunjenju obaveza, kod nas neće imati mesta."

Visok plasman raduje navijače, ali su i apetiti naglo porasli?
-"Da nam je neko letos ponudio da na kraju jesenje polusezone imamo 21 bod, oberučke bi prihvatili. To smo ostvarili četiri kola pre kraja što upućuje na rezultate koje smo ostvarili. Logično je da klupske, a posebno navijačke ambicije, naglo rastu. Isto tako je očekivano da ovako mlada ekipa ima oscilacije u igri, pogotovu u situaciji kada se pored uobičajenih problema sa povredama i kartonima, susrećemo i sa odsustvima zbog kovida. Evidentno je da su se ti padovi u igri događali posle četiri-pet dobrih vezanih partija i da ćemo se potruditi da ih ubuduće više ne bude."

Dobili ste neplansku pauzu?
-"I mi smo do sada imali velikih zdravstvenih problema, ali smo sve utakmice odigrali po kalendaru u želji do takmičenje bude što regularnije. Ovako smo se našli u situaciji da remetimo zacrtani ritam rada i da kasnije dodatno zgušnjavamo kalendar obaveza. Šta je, tu je, pokušaćemo da radom prevaziđemo novonastalu situaciju."

Kakvi su planovi?
-"Nadam se da ćemo do zimske pauze uspeti da održimo ritam i poboljšamo kvalitet igara. Samim tim bi zadržali priključak za vodećim ekipama na tabeli, a to bi predstavljalo vrhunski uspeh koji bi nam tokom zime omogućio da eventualno ojačamo redove i da na proleće izborimo plasman u Superligu" - poručuje trener Savić.

"Sport u Podrinju" broj 972, 13/10/2021.god., autor Srđan Prstojević