Odgovor nadležnih!
Zvanično saopštenje fudbalskog kluba Mačva

Šabac, 06.04.2012. godine

Ovim saopštenjem želimo da obavestimo sve prijatelje, navijače i simpatizere “Provincijskog Urugvaja”, gradskog kluba koji je prema tradiciji jedan od najstarijih fudbalskih kolektiva u Srbiji, o dopisu/odgovoru koji smo dobili povodom našeg prigovora na utakmicu koju smo u okviru 10. kola Srpske lige Zapad odigrali sa ekipom „Jedinstvo Putevi“ u Užicu 23. 10. 2011. godine (Fk Jedinstvo Putevi – Fk Mačva 3:2).

Tog 23. 10. 2011. godine, nakon povratka u Šabac i analize video snimka koji nam je bio dostupan (ovom prilikom napominjemo da smo utakmicu snimili sa tri kamere iz tri različita ugla), odlučili smo se da pre upućivanja bilo kakvog prigovora konsultujemo stručnjake, domaća i međunarodna lica koja poseduju autoritet i znanje. Apsolutnog ubeđenja da smo oštećeni od strane glavnog sudije (Široki) na pomenutoj utakmici, 26. 10.2011. godine uputili smo prigovor na suđenje nadležnoj komisiji.

Odgovor smo čekali mesecima.

Nakon višemesečnog isčekivanja , konačno, početkom marta tekuće godine dobili smo odgovor koji je u ime Komisije za unapređenje suđenja IO US FSS potpisao gospodin Zdravko Jokić.