ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA FK MAČVA
Danas je u prostorijama FK Mačva održana redovna godišnja Skupština Fudbalskog kluba Mačva. Na dnevnom redu je bilo usvajanje finansijskog izveštaja za 2020.godinu kao i izveštaja o jesenjoj takmičarskoj sezoni 2021.godine.

Usvojena je ostavka Vladimira Mićića na mesto potpredsednika Upravnog odbora kluba. Novi član upravnog odbora je Vlada Trifunović, koji je popunio upražnjeno mesto posle smrti Dejana Isakovića.

Predsednik Upravnog odbora kluba Dragojlo Lazić je veoma zadovoljan proteklom godinom:
-"Pre godinu dana kada sam postao predsednik kluba, klub je bio prilično devastiran u svim segmentima, najpre finansijski, veliki dugovi, igrači i treneri su napuštali klub, imali smo neplaćene hranu, putovanja igrača. U ovoj godini uspeli smo dobrim delom taj dug da vratimo, vratili smo negde oko tri četvrtine duga koji je bio ogroman, uspeli smo i pored toga da nešto investiciono uradimo, osposobili smo gradski stadion, tu smo uložili oko 30.000 eura da ga dovedemo nameni, da bude uslovan za treninge prvog tima. Što se tiče takmičarskih rezultata, mislim da moramo biti zadovoljni, ideja nam je bila da podmladimo tim, vratili smo petoricu Šapčana koji su igrali u drugim klubovima, još smo doveli 3-4 igrača sa strane, u fudbalskim krugovima Mačva je važila za tim koji će se grčevito boriti za opstanak i da nam je neko rekao da ćemo biti na petom mestu posle završetka jesenjeg dela prvenstva, sigurno da bi to oberučke prihvatili. Mislim da smo napravili pun pogodak sa trenerom Borisom Savićem i njegovim pomoćnikom Goranom Vukovićem. Želim da kažem da moramo biti zadovoljni s obzirom u kakvim je uslovima ova godina protekla, po prvi put klub ne duguje ni jedan dinar igračima za plate, njihova ishrana je do dinara isplaćena, prevoz je isplaćen, ne duguje se nikom, to su neke stvari koje govore da smo napravili neki iskorak ka boljem i nadam se da će iduća godina biti u još boljim uslovima, da ćemo imati manje problema i da će rezultati biti još bolji."

Šef stručnog štaba Boris Savić je u svom izveštaju istakao sledeće:
-"Kad sam došao u klub juna meseca ove godine jedan od prvih ciljeva je bio pomlađivanje ekipe, dati šansu mlađim igračima i pokušaj povratka u klub bivših igrača Mačve koji su nosili njen dres u nekom proteklom periodu. U odnosu na budžet koji smo imali, tako smo i formirali ekipu, iz prvog tima u odnosu na Superligu, tu su samo ostali Miloš Adamović i Miroljub Pešić od iskusnijih igrača, svi ostali igrači su priključeni ili iz omladinske ekipe koju je predvodio trener Kole i ostvario ulazak u Kvalitetnu omladinsku ligu Srbije ili su to bili igrači koji su vraćeni iz nekih klubova poput Belića, Jevtića, Mićanovića, Stevanovića i Mijailovića. Napravili smo ekipu od 25 igrača gde su čak 17 igrača prvog tima takozvani bonus igrači, prosečna starost ekipe je 21,8 godina, po starosti smo treća najmlađa ekipa u ligi odmah posle Kabela i Grafičara. Činjenica je da su naše igrače gledali najveći klubovi, Zvezda, Napredak, TSC, Vojvodina, govori da smo u prethodnom periodu napravili veliki pomak što se tiče onog što je bilo ključno u početku a to je pre svega afirmacija mladih igrača. Ono što bih želeo da istaknem je izuzetna i korektna saradnja sa trenerom omladinske ekipe Dragoslavom Kostićem, direktorom omladinske škole Nikolom Jelikićem i svim ostalim trenerima omladinske škole."

PR FK Mačva Zoran Divljaković