KONFERENCIJA ZA NOVINARE FK MAČVA
Pred prvu prvenstvenu utakmicu u ovoj godini u Šapcu, Mačva je danas zvanično predstavila osam novajlija, koje su joj pristupile tokom zimskog prelaznog roka. Kako je apostrofirano, sačuvan je princip angažovanja igrača iz Šapca i okoline i oslonac na mladima.

Trenutno Mačva u celokupnom sastavu ima 18 igrača iz Šapca, 16 bonus igrača i uz Grafičar je jedna od najmlađih ekipa u Prvoj ligi.

Novajlije su: golmani Nikola Stepanović i Miloš Savić, kao i Živorad Arnautović, Filip Kukuličić, Nikola Pejčić, Luka Nikolić, Nemanja Pavić i Nikola Ristović, od kojih se očekuje da pojačaju konkurenciju u svim linijama u ekipi i da se nametnu.

Neki od njih će već sutra dobiti priliku da se dokažu pred šabačkom publikom, gotovo sigurno napadač Kukuličić, koji je u subotu na debiju u crveno-crnom dresu uspeo da zatrese mrežu Inđije:
-"Imamo mnogo razloga da se nadamo dobrim rezultatima u nastavku takmičenja, atmosfera u klubu je na zavidnom nivou, pripreme smo odradili najbolje što smo mogli i svi smo željni dokazivanja. Verujemo u sebe i uz svo uvažavanje ekipe Žarkova, sutra idemo na pobedu, prvu u ovoj godini pred našim navijačima" - kaže Kukuličić.

Želja šefa stručnog štaba Borisa Savića je da se ponovi pristup iz duela u Inđiji, uz više koncentracije u finišu kako bi bilo i golova. On u prvi plan ističe dobro igru koja je njegova ekipa pokazala na prethodnom meču:
-"Ako u preostalih osam utakmica budemo ponovili igru koju smo prikazali na gostovanju u Inđiji, ne bi trebali da brinemo o ostvarenju zajedničkog cilja - plasmana u play-off. Ne volim da hvalim svoje igrače ali je činjenica da smo na najtežem gostovanju u ligi uspeli da dominiramo terenom čitavih 90 minuta i prava je šteta što nismo osvojili bar jedan bod.

Sutra vas očekuje novi izazov?
-"Dobro sam upoznat sa onim šta je naš sutrašnji rival pokazao na gostovanju u Sremskoj Mitrovici, gde je slično nama pokazao zavidnu igru ali je na kraju poražen. Žarkovo ima ekipu sličnu našoj, jer akcenat stavljaju na mlade igrače. Tokom zime su imali dosta kadrovskih promena, napustili su ih neki bitni igrači, ali su zato angažovali nekolicinu mladih talenata".

Hoće li Mačva sutra igrati pod imperativom pobede?
-" U završnoj fazi takmičenja imperativ pobede se nameće gotovo uvek kada igrate na domaćem terenu. Očekuje nas veoma teška utakmica posle pretrpljenog poraza i u trenutku kada nam tri boda znače veoma mnogo. Do sada smo pokazali da smo napravili velike pomake u stvaranju snažne ekipe sastavljene uglavnom od mladih igrača i mislim da je došao trenutak da sve to počnemo da materijalizujemo osvajanjem bodova. Možda je baš ta mladost i nedovoljno iskustva osnovni razlog što ne umemo da igramo strogo na rezultat, zato nam preostaje isprobana taktika da kroz ofanzivu, na kojoj uvek potenciramo, dođemo do željenog cilja".

Pred meč sa Žarkovom trener Savić ne može da računa na Popovića koji se još oporavlja od povrede zadobijene u generalnoj probi, Pejčić se vraća trenažnom procesu, dok stručni štab očekuje da Čvorić bude spremniji za duži period na terenu u odnosu na nekoliko minuta u Inđiji.

Utakmica protiv OFK Žarkova se igra sutra na stadionu FK Mačva, počev od 17 časova.