Predstavljen novi stručni štab
PREDSTAVLJEN NOVI STRUČNI ŠTAB MAČVE

Danas su u prostorijama fudbalskog kluba Mačva predstavljeni novi šef stručnog štaba IVAN KURTUŠIĆ i njegovi pomoćnici.

Njemu će u radu pomagati NEMANJA GLUŠICA, koji dolazi sa mesta trenera omladinaca FK Zemun, kao i do sada u štabu je i trener FILIP PEJOVIĆ a novi trener golmana je RADOSAV ĆIRICA (do sada trener golmana u Kraljevu).

Kurtušić je rođen 1984.godine u Beogradu, gradu u kom je i započeo svoju fudbalsku karijeru. U FK Crvena zvezda je igrao kao junior (generacija Boška Jankovića, Baste, Mrđe, Perovića, Dejana Milovanovića), da bi potom nastupao u velikom broju domaćih i inostranih klubova. Igrao je u mlađim reprezentativnim selekcijama Srbije, a profesionalno je igrao na Malti, u Severnoj Makedoniji, Bahreinu, Bangladešu, Hong Kongu. Kao trener oprobao se u Hong Kongu u kome je dobio priznanje za trenera godine kada je sa njihovim prvakom stigao do polufinala nacionalnog kupa i kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona.

Prvi nastup u seniorskoj kategoriji upisao je u dresu Vojvodine. Sa svojim narednim klubom FK Sartid iz Smedereva, osvojio je Kup Srbije, a od 2005. kreće njegova inostrana karijera. Preko Bastije, Pobede, Borca, Marsašloka, Manamua, Šeik Rasela, Guđa Junajteda, put ga je odveo u Kinu gde je radio kao instruktor Arsenalove škole fudbala. Tokom svojih inostranih angažmana uporedo je radio i na edukaciji, redom je polagao za UEFA licence.

U naš klub dolazi sa mesta koordinatora takmičarskih selekcija omladinske škole FK Voždovac a pre toga je samostalno vodio hrvatskog drugoligaša NK Marsonija 1909 iz Slavonskog Broda.

-"Znam da iza Mačve stoji visok renome, stogodišnja tradicija, dobri uslovi za rad i solidan igrački kadar. Nazvao bih je razvojnim klubom jer se oslanja na mlade igrače, pretežno iz sopstvenog omladinskog pogona. To se pogađa sa mojim viđenjima, tako da se nadam uspešnoj saradnji" – istakao je Kurtušić.

Kakvi su kratkoročni planovi?
- "Za nekoliko dana znaćemo detalje, ali izvesno je da ćemo pripreme početi u ponedeljak 20.juna i da ćemo deset dana raditi van Šapca. Nikada nisam imao posebnih želja kada je prelazni rok u pitanju, jer je moj moto uvek bio da izvlačim maksimum od onoga što imam na raspolaganju. U ovom momentu teško je bilo šta konkretno reći, ali imamo dovoljno vremena do početka prvenstva da sve postavimo na mesto" – rekao je novi trener Mačve Ivan Kurtušić.

PR FK Mačva Zoran Divljaković