MAČVA POČELA SA PRIPREMAMA ZA NOVO PRVENSTVO
Fudbalski klub "Mačva" počeo je pripreme za narednu sezonu u Prvoj ligi Srbije, koja startuje 30.jula.

Predsednik Upravnog odbora kluba Dragojlo Lazić pozdravio je sve prisutne igrače, poželeo im dobro zdravlje i uspešne pripreme a upoznao ih je i sa novim stručnim štabom crveno-crnih.

Novom šefu stručnog štaba Ivanu Kurtušiću u radu će pomagati pomoćni treneri Nemanja Glušica i Filip Pejović a sa golmanima će raditi trener Radosav Ćirica.

Na prozivci je bilo prisutno 37 igrača od čega 13 igrača iz omladinskog pogona kluba.

Šef stručnog štaba Ivan Kurtušić je po izvršenoj prozivci istakao sledeće:
-"U ovom momentu je najvažnije da su svi igrači zdravi i da su se svi odazvali pozivu. Na prvom treningu je bilo prisutno 37 igrača. To je prevelik broj za pravi i intenzivan rad, zato ću ovu prvu nedelju iskoristiti da svi dobiju priliku i da se spisak revidira na optimalan broj a intenzivne pripreme počeće za nedelju dana, dva puta dnevno. Do 10.jula ćemo raditi u Šapcu, kada ćemo promeniti destinaciju a to će najverovatnije biti Zlatibor. Planiramo da odigramo dve kontrolne utakmice protiv lakših protivnika a na Zlatiboru još tri utakmice, protiv snažnijih protivnika. Igračima sam rekao da za mene ne postoje stare zasluge, da svi imaju istu startnu poziciju i da će igrati samo najbolji. Samo momci koji pokažu kvalitet na terenu imaće tu privilegiju da ove sezone nose Mačvin dres."

Ekipu su napustili Filip Kukuličić, Nikola Ristović i Nikola Pejčić, kojima su istekli šestomesečni ugovori a na prvom treningu nisu prisustvovali ni Kristijan Tojčić i Branislav Marković, koji će najverovatnije promeniti sredinu.

Podsećamo da su na samom startu pripremnog perioda ugovore sa klubom potpisali Igor Ristivojević, Boško Vraštanović i Luka Pejović. Sigurno će biti još i odlazaka i dolazaka igrača, o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni.

U 1.kolu PLS Mačva će biti domaćin ekipi Grafičara.

PR FK Mačva Zoran Divljaković