S OPREZOM NA RADNIČKI (NB)
Posle dva kola šabački prvoligaš osvojio je samo bod, što ne može da zadovolji klupske ambicije, pa se okršaj sa Radničkim (NBg) očekuje sa velikim oprezom.

- "Prvu utakmicu sa RFK Grafičarom kod kuće odigrali smo dobro, o čemu govori i činjenica da smo u svlačionicu ispraćeni burnim aplauzima sa tribina" - kaže Miloš Adamović, kapiten Mačve. "Na stadionu u Užicu smo podbacili i propustili priliku da u sjajnom ambijentu pokažemo šta objektivno možemo. Zabrinjava činjenica da smo u oba meča primili po dva jeftina gola, to ne sme da se događa iskusnoj ekipi poput naše, koja ima velike ambicije. Pohvalno je što smo napravili pomak na planu efikasnosti i nadam se da ćemo u tom smeru i nastaviti."

Šapčani su na početku priprema nadigrali današnjeg rivala:
- "To ne sme da nas zavara jer je Radnički tada imao veliki broj igrača na probi a sada ima ozbiljnu ekipu sa iskusnim superligaškim asovima Ristićem, Trajkovićem i Smiljanićem, igra tvrdo i na rezultat, to su potvrdile i prve utakmice. Očekuje nas težak zadatak, kao domaćinu i ekipi koja planira plasman u gornji deo tabele a ima samo bod, imperativ pobede se nameće sam po sebi. Protiv ovakvog rivala možemo da uspemo samo uz maksimalno angažovanje i disciplinu u igri ali i veliki oprez kada su defanzivni zadaci u pitanju. Zadatak je težak ali ne i neostvariv kada iza sebe imamo podršku navijača" - poručuje kapiten Adamović.

Fudbaleri Mačve su zdravi, nema ni kaznenih, pa svi konkurišu za mesto startera.

Utakmica se igra na stadionu FK Mačva u nedelju, 14.avgusta 2022.godine, sa početkom u 19 časova.