MAČVA SRUŠILA LIDERA
U 25.kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije, naši momci su ostvarili veoma važnu pobedu protiv lidera na tabeli, beogradskog IMT-a. Utakmica je odigrana na stadionu FK Bežanija u Beogradu pred oko gledalaca 200 a sudio je Ljubiša Borisavljević iz Ivanjice.

Golove za Mačvu su postigli Pavle Radunović u 18.min. i Luka Pejović u 44. i 69.min., dok je strelac za domaćina bio Nikola Glišić u 28. minutu susreta:
FK IMT - FK MAČVA 1:3 (1:2)

Žuti kartoni: Radunović u 27.min., Novaković u 66.min. (Mačva)

Mačva je igrala u sastavu: Filip Samurović (G), Aleksandar Popović, Marko Jevtić, Igor Ristivojević (K), Uroš Savković, Đorđe Belić, Boško Vraštanović (83.Nemanja Stevanović), Martin Novaković (72.Igor Bašić), Luka Pejović, Pavle Radunović i Petar Ristić (90+1.Luka Nikolić)

Igrač utakmice: LUKA PEJOVIĆ (Mačva)

Mačva je ušla otvorenog garda u današnji meč. U 18.min. Pavle Radunović je posle centaršuta Đorđa Belića nadskočio sve i sa 8 metara loptu glavom zakucao pod prečku. Izjednačio je Nikola Glišić golom iz slobodnog udarca sa 25 metara u 28.min., pronašao je sam ugao gola Samurovića. Crveno-crni u finišu poluvremena ponovo dolaze do prednosti, Pavle Radunović je idealno uposlio Luku Pejovića koji je izašao sam pred golmana Kojića, predriblao ga i lagano loptu poslao u praznu mrežu. Mogao je posle minut igre Pejović da postigne i treći gol za Mačvu, ovaj put Kojić mu je odbranio šut sa 6-7 metara. Domaći iznenađujuće slabi u prvom poluvremenu, tako da su razigrani Šapčani apsolutno zaslužili vođstvo.

Ništa značajno se nije dešavalo u nastavku, domaći igrači ne uspevaju da probiju čvrst blok koji su gosti postavili na 30 metara od svog gola. Luka Pejović u 69.min. posle greške Džinovića postiže treći pogodak za Šapčane. IMT u tim momentima deluje poput grogiranog boksera i do kraja susreta ne uspeva da se oporavi iz nokdauna.

Mačva u ponedeljak, 27.marta dočekuje drugoplasirani Železničar. Utakmica se igra od 17:00 časova na stadionu FK Mačva.

BRAVO MOMCI !!!