U Šapcu podela bodova
Utakmica 04. kola Super lige Srbije između domaće Mačve i gostujuće ekipe Vojvodine, završena je remijem. Iako je susret protekao bez golova, šabačka publika koja je ponovo ispunila tribine stadiona Mačve u velikom broju, mogla je da uživa u kvalitetnom meču.

Crveno-crni su stvarali šanse preko Gemovića, Gavrića, Obrovca, Gigića a utakmicu su obeleželi i šutevi iz daljine obe ekipe. Šefovi stručnih štabova obe ekipe na konferenciji za novinare složili su se da je utakmica bila borbena i kvalitetna.

Šef struke Novosađana, Aleksandar Veselinović zadovoljan je osvojenim bodom, jer je reč o protivniku koji, kako kaže, ima pravi domaćinski teren na kojem su bodove gubili veliki klubovi.

"Ja nemam manir da komentarišem suđenje, ali ovaj put bih pohvalio i taj segment, jer je ovaj meč bio težak za suđenje, ne zato što su ekipe bile bezobrazne, nego zato što su bile prave fajterske, gde je bilo dosta kontakta i duela na teškom domaćinskom terenu u Šapcu gde publika nosi svoju ekipu. Mi smo pre ove utakmice rezultatski loše stajali, jer smo na tri utakmice uzeli dva boda, a smatram da igrom i odnosom, kao i celokupna javnost što komentariše, da zaslužujemo više i u takvoj situaciji dolazite ekipi koja je domaćinska i koja igra veoma agresivno i tvrdo 90 minuta. Sve vreme morate biti skoncentrisani, jer u jednom duelu ako popustite vi sebe dovodite u problem. Mislim da smo sa te strane odgovorili, odigrali jednu takmičarsku utakmicu i time uzeli jedan izuzetno važan bod. Ovaj meč nam može poslužiti kao jedan parametar, jer ne treba zaboraviti da je prošlu sezonu na ovom terenu Zvezda izbačena iz Kup takmičenja i druge ekipe su gubile bodove. Ovakve utakmice i u ovakvom ambijentu su potrebne i sve ovo skupa treba da nas raduje", naveo je Veselinović.

Šef stručnog štaba crveno-crnih Dragan Aničić kaže da je sa jakim protivnicima najvažnije iskoristiti prve šanse, jer one nisu brojne u takvim susretima.

"Gledao sam prethodne tri utakmice Vojvodine i ono što je moj kolega Veselinović rekao je zaista istina i mislim da smo Vojvodina i mi u protekla tri kola imali najmanje sreće. Imamo igru, pravimo šanse ali to nije nagrađeno onim najvažnijim – golovima. Čestitke mojim igračima na vrlo disciplinovanoj i borbenoj igri i da se ne naljute gosti, mislim da nam nisu stvorili neku izgledniju priliku. Nama fali to da iskoristimo prvu ili drugu šansu. Igrali smo danas protiv jako dobro organizovane ekipe koja ima izvanredan kontranapad i mislim da smo i u tom segmentu položili ispit jer nam nisu napravili mnogo problema. Idemo dalje, imamo raspored koji je težak, ali uz pozitivnu energiju koja vlada u klubu, kao i na tribinama, mislim da polako grabimo ka sredini tabele i ukoliko nastavimo u ovom ritmu, da neće biti nikakvih problema", rekao je Aničić.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Marić, Obrovac, Gigić (Šušnjar od 76.min), Gavrić, Ristivojević, Adamović (Babić od 83.min) i Gemović.
Žuti kartoni: Adamović i Obrovac 26.min, Jovanović 67.min.

Vojvodina: Rockov (g), Đurić, Arsić, Fofana (Gajić od 73.min), Đorđević, Graovac, Antić, Zlomislić, Milojević (Gojkov od 46.min), Stojković i Vincent (Lazarević od 90.min).
Žuti kartoni: Đurić 39.min, Đorđević 45.min Graovac 65.min.

U narednom, 05.kolu šabačka Mačva gostuje ekipi Radnika u Surdulici.

pr Ana Acan