Šabačka Mačva upisala četvrtu pobedu
Niz od tri uzastopna poraza šabačka Mačva je prekinula večerašnjom pobedom u utakmici 11.kola Super lige Srbije koju je odigrala u Šapcu sa ekipom OFK Bačka. Dvostruki strelac za crveno-crne bio je Petar Gigić u 65. i 83. minutu susreta.

Šapčani su ponovo brojnim šansama tokom celog meča dizali na noge brojnu publiku, ali protivnička mreža zatresla se tek u drugom delu igre. Prvi pogodak glavom Petar Gigić postiže na asistenciju Adamovića u 65.minutu, a drugim pogotokom uz asistenciju Milosavljevića, Gigić u 83.minutu Mačvi donosi četvrtu pobedu od starta domaćeg šampionata.

Na konferenciji za novinare šef struke crveno-crnih, Dragan Aničić rekao je da su u drugom delu igre fudbaleri Mačve pokazali igru kakvu od njih uvek zahteva.

"Kada izgubite tri utakmice i onda vam dođe jedna jako dobra i organizovana ekipa koja ima i glavu i rep, gde se vidi tačno šta njihov trener hoće, onda je problem još veći. Mi smo prvo poluvreme nešto pokušavali, ali to je bilo daleko od dobrog, međutim drugo poluvreme je model igre kakav ja hoću, kako Mačva treba da igra i u krajnoj liniji model igre sa kojim se ostvaruju pobede. Sve čestitke mojim momcima, jer su smogli snage da u jednom teškom trenutku za nas, pobede vrlo dobru ekipu i idemo opet sa pobedom na pauzu, samo se nadam da ćemo u nastavku nastaviti sa pobedama", naveo je Aničić.

Šef stručnog štaba Bačke, Dejan Čelar uz čestitke Mačvi na zasluženoj pobedi istakao je da su Šapčani imali više želje za pobedom i u tome i uspeli.

"Očigledno je da mi još uvek nismo prevazišli prošlu sezonu i još u mentalitetu igrača je ta borba za opstanak i mnogo nam bolje odgovara odelo autsajdera nego nekog ko bi trebalo da iskorači i napravi nekakvu seriju i ode u gornji deo tabele, gde po nekom fudbalskom kvalitetu i zaslužujemo da budemo. Međutim, malo smo toga pokazali večeras, Mačva je bila konkretnija, organizovanija, opasnija, više su šutirali na gol, imali više šansi i na kraju su nas zasluženo pobedili i ja im od srca čestitam", rekao je Čelar.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Marić, Obrovac, Gigić (Marveggio od 90.min), Ristivojević, Adamović (Žakula od 86.min), Jeremić (Milosavljević od 46.min) i Gemović. Žuti kartoni: Lazarević 51.min, Milosavljević 70. i Marić 82.min.

OFK Bačka: Zogović (g), Ilić, Bjeloš (k), Mladenović (Cvetković od 87.min), Jovanović, Mićić, Pantić, Grabež, Spremo (Katanić od 79.min), Radinović i Gavrić (Đorić od 64.min). Žuti kartoni: Spremo 14.min, Jovanović 23, Grabež 50. i Gavrić 60.min.

U narednom, 12.kolu, koje se igra nakon dvonedeljne pauze u prvenstvu, 20. oktobra, Mačva gostuje ekipi Proletera u Novom Sadu, dok se takmičenje u Kupu nastavlja 24.oktobra, kada se igraju utakmice osmine finala.

pr Ana Acan