Slavlje u Šapcu! Mačva zaustavila Čukarički
Šabačka Mačva je uspela da prekine niz od tri uzastopne pobede Brđana i osvoji tri važna boda, koja su je ponovo vratila na deveto mesto superligaške tabele. Utakmica 18.kola Super lige Srbije između domaće Mačve i gostujućeg Čukaričkog završena je rezultatom 1:0 (1:0). Pogodak za Mačvu postigao je Nenad Gavrić u 19. minutu. U večerašnjem susretu na visini zadatka ponovo je bio i čuvar mreže crveno-crnih, Dušan Puletić, čije je odbrane brojna publika sa tribina pozdravljala ovacijama i aplauzima.

Na konferenciji za novinare, šef stručnog štaba FK Mačva, Darko Tešović zadovoljan je igrom koju su momci pokazali na terenu istakavši da možda nisu ni svesni kakva su velika tri boda osvojili večerašnjom pobedom.

"Ja bih počeo jednom narodnom izrekom – "Ko umije, njemu dvije". Moja ekipa je večeras pokazala izuzetan motiv protiv ekipe kakav je Čukarički. Nismo želeli ništa da kalkulišemo, želeli smo pobedu jer onda znamo da nešto i vredimo, kada pobedite nekog ko je dobar, svesni ste i svoje vrednosti. Od početka smo krenuli malo lošije, imali smo dosta sreće, moram priznati da nas je golman Puletić spasio u dva-tri navrata i to žestoko. Međutim, on zato i postoji u ekipi, zato i jeste dobar golman i zato i brani, da bi pogurao ekipu kada ne krene dobro. Kao što se i dešava u fudbalu, kada jedna ekipa promaši šanse, onda mi damo gol i menja se cela utakmica, kao i psihologija i jedne i druge ekipe, pa je usledila jedna grčevita i jaka borba. Mi smo na kraju pobedili i nemam šta da dodam i oduzmem. Čestitao bih svojim igračima na izuzetnoj borbi i mislim da nisu ni svesni kakva su tri boda uzeli i protiv kakve ekipe. Zaradili su ih, zaslužili su ih i mogu samo da im čestitam", rekao je Tešović.


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Marić, Obrovac, Gavrić (Marković od 90.min), Šušnjar (Tošić od 83.min), Ristivojević, Adamović, Jeremić (Đoković od 66.min) i Lazarević. Žuti kartoni: Lazarević u 56.min.

Čukarički: Stevanović (g), M. Stevanović, Mudrinski, Zorić, Owusu (Aleksić od 87.min), Kajević, Puškarić (k), Stojanović (Tedić od 78.min), Kiso, Đorđević (Vidosavljević od 67.min) i Šapić. Žuti kartoni: Kajević 56.min, Mudrinski 66, Owusu 74, M. Stevanović 85.min.

Nakon 18. prvenstvenih kola šabačka Mačva ponovo zauzima devetu poziciju sa 20 osvojenih bodova. Naredno, 19.kolo Šapčane očekuje već u sredu, 05.decembra kada gostuju ekipi Vojvodine. Utakmica se igra od 16 časova.

pr Ana Acan