Mačvi bod sa gostovanja u Novom Sadu
Šapčani su u današnji meč ušli jako motivisani, nakon ostvarene pobede u prethodnom kolu pred domaćom publikom nad visoko plasiranim Čukaričkim. Na večerašnjem gostovanju u Novom Sadu ekipi Vojvodine u okviru 19.kola Super lige Srbije, crveno-crni su ponovo pokazali borbenost i uspeli da prednost domaćina od 27.minuta ostvarenu golom Lazara Arsića, u završnici susreta izjednače pogotkom Nenada Jovanovića u 87.minutu.

Šapčani su propustili odličnu šansu Đorđa Šušnjara jer je golman Vojvodine, Rockov izbio loptu u korner, nakon koga je Jovanović sa šesnaesterca preciznim šutem pogodio mrežu i svom timu doneo vredan bod.

Šef struke šabačke Mačve, Darko Tešović ističe da je na osnovu prikazanog na terenu, Mačva trebala da osvoji sva tri boda. "Sudeći po šansama koje smo imali, Gavrić, Jeremić, Šušnjar, Gemović, navodim veoma dobre šanse, u odnosu na domaćine koji ne mogu da se pohvale sa tim, mi smo ovu utakmicu trebali da dobijemo. Imali smo prinudnu zamenu veoma rano, Ristivojević je zbog povrede morao da napusti igru još u 25. minutu, kada je igru nastavio veoma dobro Slavko Marić. Ostali momci su bili odlični, borbeni, izuzetno motivisani, tako da mogu da kažem da ovaj rezultat i nije realan", naveo je Tešović.

Vojvodina: Rockov (g), Saničanin, Đurić, Arsić (Mesarović od 87.min), Antić (k), Milojević, Đuričin (Gojkov od 68.min), Stojković (Lazarević od 46.min), Veselinović, Okeuhie Eza Vincent i Gajić. Žuti kartoni: Eza 39.min, Gojkov 82.min.


Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Jovanović, Obrovac (Đoković od 73.min), Gavrić, Šušnjar, Ristivojević (Marić od 25.min), Adamović i Jeremić (Gemović od 54.min). Žuti kartoni: Adamović 78.min.

U narednom, 20.kolu Super lige Srbije Šapčani dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice, dok u poslednjem kolu prvog dela prvenstva gostuju ekipi Partizana.

pr Ana Acan