Podela bodova u Bačkoj
Druga play-out utakmica u okviru 32.kola Super lige Srbije između domaće Bačke i gostujuće ekipe Mačve donela je velika uzbuđenja u samoj završnici meča. Vođstvo domaćina od 2:0, golovima Nemanje Ilića (24.min) i Milana Makarića (53.min), najpre je smanjio igrač Bačke Darko Gojković koji je zatresao svoju mrežu u 83.minutu susreta. Ubrzo potom, sjajna akcija Šapčana donosi izjednačenje minut pre kraja meča, golom Stefana Milosavljevića, na asistenciju Nenada Gavrića.

Darko Tešović: „Nismo počeli kako smo se dogovorili. Pojedinci nisu počeli utakmicu kako treba. Bačka nam je bez polušanse dala gol iz kornera. Drugo poluvreme ulaskom Markovića sve se menja. Dodajemo gas i pokazujemo zbog čega zaslužujemo da budemo deveti, a ne da se borimo za donji deo tabele. Sve u svemu, dopisali smo još jedan važan bod, spremamo se za sledeću utakmicu koja nam je vrlo bitna.“

Ovim bodom u gostima, šabačka Mačva se popela na drugo mesto tabele play-out faze takmičenja sa trenutnih 20 bodova i boljom gol razlikom u odnosu na Voždovac i Radnik sa takođe trenutnih 20 bodova. Spartak zauzima prvo mesto sa 23 boda. Bačka je na petom sa 15, Rad na šestom sa 14, Dinamo ima 13, a Zemun je poslednji sa 11 bodova.

OFK Bačka: Zogović (g), Ilić, Gojković, Bjeloš (k), Makarić (Mićić od 75.min), Radović (Žarković 90.min), Jovanović, Grabež, Tomić, Radinović (Pantić od 59.min) i Gavrić. Žuti kartoni: Bjeloš 34.min

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Jovanović, Obrovac (Marković od 56.min), Gigić (Ivić 90.min), Gavrić, Mijailović, Ristivojević, Jeremić (Šušnjar od 70.min) i Milosavljević. Žuti kartoni: Jovanović 27.min, Gigić 64.min.

U narednoj, trećoj play-out utakmici u okviru 33.kola Super lige Srbije, fudbaleri Mačve dočekuju ekipu Zemuna. Utakmica se igra na stadionu Mačve u Šapcu u četvrtak, 25. aprila od 18 časova.

pr Ana Acan