Mačvi poništen gol, Radničkom minimalac
Utakmica 11. kola Super lige Srbije između domaće Mačve I gostujućeg niškog Radničkog završena je rezultatom 0:1 (0:0), a jedini pogodak za Nišlije postigao je Stefan Mihajlović u 63.minutu.

Ni mreža gostiju u večerašnjem susretu nije mirovala, međutim gol koji je glavom postigao Đorđe Šušnjar, nakon oklevanja pomoćnog sudije ipak je poništen I dosuđen ofsajd. Ova odluka arbitara ponovo je izazvala veliko negodovanje nekoliko hiljada navijača na tribinama, koji su već u nekoliko navrata tokom susreta iskazivali nezadovoljstvo različitim kriterijumima suđenja za domaćine I goste. Imali su Šapčani nekoliko stopostotnih šansi, međutim nisu uspeli da dođu do povoljnog rezultata.

Dragan Aničić: „Čestitam Radničkom na pobedi. Mislim da je danas došao do izražaja veći kvalitet ekipe Radničkog I veće iskustvo, a one prilike koje smo mi imali nismo znali da iskoristimo, kao I neke njihove individualne greške u defanzivnoj liniji. Oni su našu grešku iskoristili I nemam šta tu mnogo da zamerim mojim igračima, trudili su se, borili. U većem delu utakmice bili smo ravnopravni protivnici. Imamo taj problem već duže vreme, kuća se ne zida od krova nego od temelja, moramo biti uporni u nekim stvarima I da ih popravljamo. Ne možemo sve odjednom, danas smo se namerili na izuzetno kvalitetnu ekipu I nije bilo logično da napravimo deset šansi. Mogli smo da iz dve-tri već postignemo pogodak, morali smo da realizujemo bar jednu. Treba nam taj jedan gol da bi nas digao protiv jedne ovakve ekipe, trenutno ga nemamo I epilog je takav kakav je.“

Milorad Kosanović: „Mislim da smo imali jednu tvrdu, čvrstu I vrlo agresivnu utakmicu, u kojoj smo uspeli da izdržimo sav pritisak. U određenim momentima, pogotovo u prvih sat vremena uspevali mso da odigramo neke stvari koje od sada ovaj tim nije radio I izgledalo je jako dobro. Uspeli smo da damo taj jedan gol, pogodimo dve prečke I izađemo dva puta sami pred gol. Na sreću, dali smo ovaj gol I dobili tri boda koja su nam jako važna u ovom momentu. Igračima čestitke.“

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Jovanović, Mijailović, Tošić, Jevtić, Marinković (Ivić 66.min), Marković (Ašćerić 80.min), Milosavljević, Adamović i Šušnjar (Vujasin 87.min). Žuti kartoni: Marković 33, Adamović 51. i Milosavljević 68. Crveni karton: Pejović (žuti 24 i 71.min.)

Radnički: Petrović (g), Todorovski (k), Đorđević, S. Đorđević, Ostojić, Sulaka, Bondarenko, Meleg (Miloradović 88.min), Mihajlović (Knežević 79.min), Haskić I Čumić (Jirka 73.min). Žuti kartoni: L.Đorđević 07, Meleg 57 I Mihajlović 78.min.

Nakon dvonedeljne reprezentativne pauze, fudbaleri Mačve u narednom 12.kolu gostuju ekipi Voždovca u Beogradu.
pr Ana Acan