Mačva poražena od Napretka u Kruševcu
Želju da nakon odlične fudbalske partije u Šapcu i u poslednjem kolu jesenjeg dela u Kruševcu sa ekipom Napretka, domognu se bodova, crveno-crni nisu uspeli da ispune. U današnjem susretu uspešniji su bili domaćini, koji su slavili na svom terenu rezultatom 2:1 (1:0). Dvostruki strelac za Napredak bio je Miroslav Bjeloš u 17. i 70.minutu, dok se u listu strelaca za Mačvu upisao Filip Božić u 48.minutu.

Dragan Aničić: Ovo je danas bila izvanredna utakmica. Domaćin je bio bolji prvo poluvreme, mi mnogo bolji drugo, a kod rezultata 1:1 promašili smo tri stopostotne šanse i prava je šteta što po ko zna koji put nismo iskoristili šanse jer smo po prikazanoj igri zaslužili mnogo više od poraza.

Napredak: Milošević (g), Obradović, Milovanović, Markoski (Eskić od 68.min), Vukadinović (Đorić od 92.min), Ivanović (k) - Ožegović od 90.min, Gavrić, Bjeloš, Zec, Spremo i Čuković. Žuti kartoni: Milovanović 65.min.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Ivić, Jovanović, Marić, Ašćerić (Milosavljević od 55.min), Marković, Šušnjar, Dukić, Adamović i Božić (Marinković od 82.min). Žuti kartoni: Adamović 13, Božić 38.min.

Odigravanjem 20.kola, jesenji deo superligaškog prvenstva je završen, sledi dvomesečna pauza, kao i pripreme i prelazni rok. Prolećni deo Linglong Super lige Srbije počinje polovinom februara.
pr Ana Acan