Šapčani završili pripreme u Ohridu, danas odigrane dve prijateljske utakmice
Fudbaleri Mačve su danas u okviru zimskih priprema za prolećni deo superligaškog prvenstva, podeljeni u dve ekipe, odigrali dva prijateljska meča, sa ekipama Ohrida i Renove. U prvom susretu golom Lazara Đurovića savladali su Ohrid 1:0, dok je u drugom meču uspešnija bila ekipa Renove 2:1.

Šef struke crveno-crnih Dragan Aničić zadovoljan je tokom pripremnog perioda i zalaganjem igrača na treninzima i prijateljskim susretima. „Odigrali smo četiri utakmice na kojima su svi igrači dobili priliku da pokažu da li mogu da ponesu teret Mačvinog dresa ili ne. Imali smo korektne uslove za rad i jedini problem je povreda Šušnjara na koga nećemo moći da računamo bar mesec i po dana. Igrači koji su došli Obrovac, Gigić i Milinković nisu imali problema sa uklapanjem jer su i ranije bili u Mačvi. Gordić i Živković su pokazali kvalitet i sa golmanima nećemo imati problema. Do kraja prelaznog roka trebali bi da angažujemo još dva bočna napadača, nadam se da će se to i dogoditi jer nam je to deficitarna pozicija u timu.“

Mačva – Ohrid sastav: Savić (g), Marić, Tošić, Knežević, Jovanović, Jevtić, Belić, Adamović, Đurović, Obrovac i Trimanović. Igrali još Damnjanović i Dželebdžić.

Renova - Mačva sastav: Gordić (Živković), Pejović, Dukić, Mijailović, Ivić, Ristivojević, Božić, Adamović, Milinković, Marković i Ilić.

Fudbaleri Mačve sutra se vraćaju za Šabac, gde ih očekuju još dve kontrolne utakmice, a prvenstvo startuje polovinom februara, kada je na programu 21.kolo Linglong super lige Srbije. U prvom susretu prolećnog dela domaćeg šampionata, crveno-crni dočekuju ekipu beogradskog Rada.
pr Ana Acan