U Šapcu vreme slavlja i rada!05.26.2017.10:36

Zahvaljujući plasmanu Fudbalskog kluba „Mačva“ u Super ligu dva kola pre zvaničnog završetka fudbalskog prvenstva u Prvoj ligi Srbije, nadležni u Gradskoj upravi Šapca odmah su otpočeli neophodne radove na rekonstrukciji stadiona FK „Mačva“ kako bi Šapčani već od starta Super lige, imali sve potrebne uslove na domaćem terenu, koje zahteva superligaško takmičenje.

U toku su radovi na rekonstrukciji zapadne tribine, a do kraja ove sedmice, po rušenju stare, počeće izgradnja nove tribine koja mora ispuniti sve standarde takmićenja u najvišem rangu. Tokom obilaska radova, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović istakao je da će Grad Šabac obezbediti najbolje uslove svim sportistima u Šapcu.

„Još jednom upućujem čestitke FK „Mačva“ na plasmanu u superligaško društvo na koje smo čekali 65.godina. Evo, čim smo to dočekali i zvanično, odmah posle nedeljne utakmice mi smo krenuli sa radovima i nećemo se zaustaviti dok ne ispunimo sve uslove za takmičenje u najvišem rangu. Mislim da je sve to moguće i izvodljivo, jer će sve gradske službe dati svoj maksimum da se planirano realizuje tokom naredna dva meseca. Verujem i da će FSS imati razumevanja za naše dodatne napore koje ulažemo, jer mi ovo zaista radimo potpuno usklađeno sa svim nadležnim službama i institucijama. Kao što smo rekonstruisali Gradski stadion da pružimo najbolje uslove našim atletičarima i izgradili Gradski bazen gde je hiljade mališana naučilo da pliva, tu smo da pružimo najbolje uslove i takmičarima u najvišem rangu - Fudbalskom klubu „Mačva“, rekao je Zelenović.

Predsednik FK „Mačva“ Ivica Kralj izrazio je zadovoljstvo što je u Šapcu vreme slavlja i rada i istakao da imamo poprilično kratak rok za završetak radova – 15. jul.
„U Šapcu se dešavaju pozitivne stvari. Ubeđen sam da će se superligaški fudbal igrati u Šapcu od prvog kola. Imamo dobru saradnju sa Gradom već nekoliko godina i sa gradonačelnikom Zelenovićem i sa predsednikom SG Šapca, Nemanjom Pajićem i verujem da će i ovaj projekat biti kvalitetno i dobro urađen. Vreme slavlja i rada je trenutno u toku, a verujem da će tako i ostati“, naveo je Ivica Kralj.
Direktor Javnog preduzeća „Infrastruktura Šabac“ Milan Vasić objašnjava da se završava tenderska dokumentacija za izgradnju novih tribina koje će biti u dužini Upravne zgrade. „ Radovi na rušenju biće završeni tokom ove nedelje, a sama zgrada biće prilagodjena standardima za igranje u Super ligi, što podrazumeva i rekonstrukciju svlačionice i ostalih prostorija. Takodje, paralelno se radi i idejno rešenje i sam projekat rasvete, kao jedan od najznačajnijih uslova za superligaško takmičenje. Idejni projekat je na proveri u Odeljenju urbanizma i očekuje se dobijanje lokacijskih uslova i građevinsku dozvolu, kako bi pristupili postavljanju četiri nova reflektora“, naveo je Vasić.

Rekonstrukcija stadiona Mačve predstavlja jednu od većih investicija za čiju je realizaciju opredeljen novac iz gradskog budžeta. Radi se užurbano, jer ove godine prvenstvo u Super ligi počinje nešto ranije, polovinom jula, a želja svi Šapčana je da upravo na stadionu Mačve navijaju za svoj klub i uživaju u superligaškom društvu ostalih gostujućih klubova.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala