MAČVA ŠAMPION PRVE LIGE SRBIJE!05.27.2017.23:31

Poslednja utakmica Prve lige Srbije nije bila odlučujuća za plasman u superligaško društvo, jer su takmičenje u eliti od naredne sezone već obezbedile ekipe FK „Mačva“ i FK „Zemun“. Ova utakmica mogla je da donese promenu jedino u prvom i drugom mestu na tabeli, ali Šapčani su i pored današnjeg poraza u Inđiji rezultatom 2:0 (0:0) zadržali lidersko mesto na kojem su bili tokom celog prvenstva.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“, Dragan Aničić kaže da uložen trud crveno-crnih i dosadašnji dobri rezultati nisu bili ugroženi sa poslednja dva poraza, pa su u poslednjoj utakmici šansu za dokazivanje imali igrači sa manjom minutažom kao i iz Omladinske selekcije.

„Zaslužena pobeda domaćina, mi smo danas pružili priliku igračima koji su imali manju minutažu i igračima iz Omladinske selekcije. Uprkos porazu sve čestitke momcima na borbenosti i igrama u toku celog prvenstva, ulasku u Super ligu i prvom mestu na tabeli, što je i najveći uspeh u dugoj istoriji kluba“, navodi Aničić.

Šapčani su se još pre dva kola, nakon pobede u Vranju, proslavili plasman u elitu i odmah okrenuli pripremama za Super ligu. Na stadionu FK „Mačva“ već su u toku radovi na infrastrukturi, kako bi do starta prvenstva bili obezbeđeni svi uslovi koje propisuje superligaško takmičenje, koje startuje nešto ranije nego što je to uobičajeno, polovinom jula.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala