Četiri pojačanja šabačke Mačve06.22.2017.15:11

U redove novog superligaša, pristigla su prva pojačanja.

Golman Nenad Filipović nakon dve sezone na golu Radničkog iz Niša, karijeru je nastavio u beogradskom Radu, a ovu superligašku sezonu otpočeće u šabačkoj Mačvi. Seniorsku karijeru počeo je u zrenjaninskom Banatu iz kojeg se preselio u Mađarsku, gde je nastupao za Videoton i MTK iz Budimpešte. Branio je gol Teleoptika i bugarskog kluba Etar 1924.

Crveno-crni dres nosiće Radoš Protić koji igra na poziciji levog beka. Seniorsku karijeru je počeo u FK “Rad”, a tokom petogodišnjeg ugovora sa banjičkim timom igrao je na pozajmicama u Teleoptiku, Leotaru, Mačvi…. Nakon odlaska sa Banjice, igrao je za FK “Jagodinu”, odakle karijeru nastavlja u ukrajinskoj Oleksandriji. U Srbiji je u dva navrata igrao za Novi Pazar, kao i u BiH za Sarajevo. U Šabac dolazi iz ekipe FK “Mladost” iz Lučana.

Redove FK “Mačva” pojačaće I Šapčanin Miloš Adamović koji igra na poziciji veznog igrača. U Srbiji je igrao za OFK Beograd do 2010. godine, da bi potom usledila ozbiljna internacionalna karijera. Branio je boje timova Ravan Bakua, moldavskog Šerifa, Taraza, Polonije iz Varšave i mađarskog Vašaša. U Šabac dolazi iz FK “Radnik” Surdulica.

Pojačanje FK “Mačva”, ali I povratnik u redovima crveno-crnih je Lazar Ivić. Pre Mačve gde je igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača, Ivić je nosio dres BSK-a I Sloge iz Petrovca na Mlavi, a za FK “Radnik” iz Surdulice ugovor je potpisao u februaru ove godine. U novoj superligaškoj sezoni, Ivić će ponovo nositi boje šabačke Mačve.

Inače, baza fudbalera Mačve od 25. juna biće Zlatibor, gde će u okviru pripremnog perioda biti odigrano i nekoliko prijateljskih utakmica.

pr Ana Acan

VestiTurniri
Mačvina škola fudbala